EFOP-1.2.12-17-2017-00008

Táboroztatás

Az EFOP-1.2.12-17-2017-00008 „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” c. pályázat segítségével a Manna Alapítvány lehetőséget kínál főként hátrányos helyzetű tanulók bentlakásos táboroztatására (6 nap / 5 éjszaka).

A táborba, egy turnusba 54 fő tanulót, velük 3-4 fő kísérőtanárt tud fogadni a Manna 6 fős tantestülete. Munkájukat táboronként 5-5 fő önkéntes segíti.

A tábor a tanulók, a kísérő pedagógusok és az önkéntesek / ifik számára térítésmentes, beleértve az utazások, az étkezések, a szállás és a programok költségeit.

A Zsályaliget Élménytábor nem egy szokványos szabadidő-eltöltő gyerektábor, de még csak nem is elsődlegesen karitatív tábor, bár tudjuk, hogy sok leendő táborlakónknak a nálunk töltött idő jelentheti majd az egyetlen tábori kalandot.

Célunk, hogy minél jobban megismertessük a gyerekekkel a tematikus táborok témáit – egy életre szóló élményt nyújtva nekik.

Egy gyermek akár két egymást követő évben, tehát két alkalommal látogathat el hozzánk, annak érdekében, hogy az első évben megkezdett szemléletformáló, alapvetően a családias légkör nyújtotta bizalmon nyugvó közös munka, hatékonyabb eredményeket érhessen el.

A két tábor között, az iskolai tanév alatt, az elsajátított digitális kompetenciákat alkalmazva „levelező fordulókat” bonyolítunk le a résztvevők számára, különböző játékokkal, online feladatokkal biztosítjuk a program kontinuitását. Mindezt az iskola vezetőségének illetve tantestületének jóváhagyásával és közreműködésével, és a fenntartó támogatásával kívánjuk megtenni.

A tábori programokat a pályázat lehetőségeinkhez, a küldő iskola pedagógiai programjához és a táborozó tanulók adottságaihoz kívánjuk illeszteni.

Célunk, hogy a Zsályaliget élménytáborban részt vevő gyerekek kulcskompetenciái sokoldalúan és élményszerűen fejlődjenek.

A 2018. őszi, 2019-től pedig már a tavaszi turnusokat is az Erdei Iskolai program keretében, nonformális oktatásként bonyolítjuk le. Az egyes programelemek, ezért az adott évszak időjárásához és a résztvevő évfolyamok tananyag tartalmához is igazodnak.

A táborszervezés kapcsolattartói:

Szakmai vezető: Egerszegi Andrea, 30/583-39-93 [email protected],

Szakmai vezető helyettes: Török Eszter 30/288-93-67, [email protected]